Thema Wetenschap uitgelicht!

Op het Bier en Appelsap Festival is er straks op 10 mei (Hemelvaartsdag) in de Botanische Tuinen in Utrecht uiteraard veel lekkers te eten en te drinken, maar vooral ook veel te doen! In 6 themagebieden: circus, wetenschap, natuur, sport & spel, creatief en theater/muziek zorgen we voor een uitgebreid programma aan activiteiten voor jong en oud.

De komende periode zullen we steeds een thema uitlichten, vandaag is dat ‘Wetenschap’. Dus zijn je kids nieuwsgierig en willen ze graag op een leuke manier iets te leren? Dan moeten ze zeker in de wetenschapsarea langskomen!

Lekker kliederen in het Modderlab
PAS OP! Bij deze activiteit word je vies (getver!). In het MobieleLab ga je als echte professor je eigen FlubberSlime maken. Doorstaat jouw Slime daarna de Super-Slime-Test? Is het bijvoorbeeld te knippen? Of door een vergiet te proppen? Ontdek het!

Deze workshop is voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

experimenteren met Slime en slijm met het Modderlab op het Bier en Appelsap Festival

BuitenLaboratorium van Professor Loep
Een plek buiten, waar je allerlei experimenten & activiteiten kan doen met de ZON, WIND & Elektriciteit. Experimenteer met elektriciteit in het Proefjescircuit, kom wind maken bij het WIND-station en ontdek wat je kan doen met de zon met de ZONderzoekers samen met Professor Loep!

Experimenteren bij Professor Loep kan al vanaf 3 jaar.

professor loep op het bier en appelsap hemelvaartsdag botanische tuinen utrecht

Experimenteren met het Universiteitsmuseum
Het Universiteitsmuseum komt naar het festival toe met een knalgele bakfiets vol experimenten!

Een bak vol botten
Het Universiteitsmuseum Utrecht komt naar je toe met een bakfiets vol echte botten. Kies er samen een uit en onderzoek van welk dier het is. Kun jij er achter komen van welk dier het bot is? Vergelijk echte botten, bekijk foto’s van skeletten en pluis determineerschema’s uit.

De rubberen hand illusie
Kijk eens naar je linkerbeen. Het voelt vanzelfsprekend dat deze van jou is, maar dat is het niet altijd. Na een hersenbloeding snappen mensen soms niet meer wat dat been daar doet. Onderzoekers van de UU deden hier onderzoek naar met behulp van de rubberen hand illusie. Ervaar het zelf en doe mee aan dit leuke experiment!

De experimenten van het Universiteitsmuseum zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

bakfiets Universiteitsmuseum bier en appelsap festival

Praktische zaken
Wanneer: Donderdag 10 mei, 11.00 – 20.00 uur (Hemelvaartsdag)
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Kosten: Een kaartje kost 14,- (dit is incl. 1,50 servicekosten). Een familiekaart voor 4 personen kost 50,-.
Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Geef wel bij je reservering even aan dat ze meekomen! Met een toegangskaartje kun je overal zonder extra aan kosten aan mee doen of voorstellingen bezoeken. Dus dat kaartje heb je er zo uit!

Meer info en kaartverkoop: www.bierenappelsapfestival.nl.