Thema muziek en theater uitgelicht

De komende periode zullen we steeds een thema uitlichten, vandaag alvast het eerste deel van het programma rondom het thema: muziek en theater!

Workshops met de Vrijstaat (8+)
Workshop Theater – Vera Vogel (theatermaker)
Doe jij mee aan een training in het Leger van de Rode Hond? In de speciale eenheid van de Patrouille Puppies leer je een echte waakhond te zijn. Samen met theatermaker Vera Vogel ga je aan de slag met een geheime missie. En wat voor missie dat is? Dat gaan we je natuurlijk nog niet vertellen want anders is het geen geheim meer. Maar als je zin hebt om te spelen in een spannende scène dan is dit vast iets voor jou!

Leuk: de scène is onderdeel van de spannende interactieve voorstelling BLAFFEN! van De Vrijstaat.

Workshop KunstAcademie – Luca Stappers (theatermaker en kunstenaar in huis van De Vrijstaat) (6+)
Toen het eerste exemplaar vogelbekdier in Europa arriveerde, dachten Europese wetenschappers dat het een grap betrof – dat iemand verschillende dieren aan elkaar had genaaid… en dat is precies wat jij kan gaan doen! Poppen maken! En daarna ga je ze een soortnaam geven en eigenschappen geven. Zo zullen er misschien tandenborstelkaaimannen ontstaan of zal het wentelteefje een heel ander uiterlijk krijgen…

theaterworkshop door de vrijstaat bier en appelsap festival

Muziekfabriek Notenkrakers en Muziek op schoot (1-8)
Muziek op Schoot
Een mini muziekfeestje voor de allerkleinsten! Bij Esther van de MuziekFabriek Utrecht, kan je samen met je kind (1-4 jaar) muziek maken. Ga je ook mee zingen en dansen? Esther neemt haar ukelele mee naar het festival!

Notenkrakers
En voor de wat oudere kinderen kun je bij de Notenkrakers terecht. Floor zorgt voor een super gezellige muziek activiteit voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Ze leert nieuwe liedjes om te zingen en om bij mee te spelen met instrumenten.

Esther Pantekoek Muziekfabriek Bier en Appelsap Festival

Opera Tralala – Bubbels en Bellen (1+)
Wist je dat een zeepbel kan zingen? Hoe klinken de bubbels in je priklimonade? Samen ga je het ontdekken met je stem, handen en voeten. Doe je mee? Bubbels & Bellen is een vrolijk meedoeconcert voor iedereen vanaf 1 jaar. Dreumesen, peuters en kleuters kunnen naar hartenlust meedansen, -klappen en -zingen!

Opera Tralala Bubbels en bellen voorstelling Bier en Appelsap Festival

Jasper Smit – Straks komt er niemand op mijn feestje (6+)
Jasper laat je alle hoeken van je hoofd zien, en bij het tweede nummer kun je gewoon al meezingen. Hij is tot de tanden gewapend met piano, gitaar, tomeloze energie, twintig jaar podiumervaring en een hoofd vol belangrijke liedjes.
Belangrijk? Zekersteweten, want of een liedje nou grappig, verdrietig, meezingbaar of geschikt voor een dansje is, er is altijd een dubbele bodem.

jasper smit voorstelling bier en appelsap festival

Kleine Theater – Voorstelling: Roodkapje (3+)
Na 388 jaar is Roodkapje het ineens beu. Altijd hetzelfde verhaal, de wolf die haar en haar oma opeet.  Ze besluit het eens helemaal anders te doen; ze kiest een ander pad.
Tot groot verdriet van de Wolf.  Ze zwerft door het bos en komt allemaal vreemde, voor haar onbekende sprookjes figuren tegen. Uiteindelijk mist ze de Wolf. Had ze maar nooit een ander pad gekozen.

Roodkapje het kleine theater voorstelling bier en appelsap festival

Partou – djembee workshop en muziekinstrumentje knutselen (3-12)
Kom muziek maken met Partou kinderopvang! Sla van 11.30 – 18.30 uur samen met je kinderen op Afrikaanse djembees en dans de sterren van de hemel! Elk uur kun je met je kinderen deelnemen aan deze twee workshops. En tijdens het wachten, maken jullie je eigen muziekinstrument!

UCK
Het Utrechts Centrum voor de Kunsten opent speciaal voor het Bier en Appelsap Festival de UCKamping. Een relaxte plek met allerlei soorten creatieve activiteiten waar iedereen zich kan vermaken onder het genot van een appelsap of een biertje. Volg een korte workshop op het gebied van muziek of dans, elk uur start er weer iets tofs! Ga bijvoorbeeld dansen met de jonge stoere dansers van de streetdance/hiphop groep. Of maak muziek op de mondharp. En wat is een camping zonder een sing-a-long rond het kampvuur?!

Naast de bovenstaande activiteiten is er ook een hoofdpodium en een podium bij het kampvuur, wat daar allemaal te zien en te doen is, heb je nog van ons te goed!

Praktische zaken
Wanneer: Donderdag 10 mei, 11.00 – 20.00 uur (Hemelvaartsdag)
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Kosten: Een kaartje kost 14,- (dit is incl. 1,50 servicekosten). Een familiekaart voor 4 personen kost 50,-.
Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Geef wel bij je reservering even aan dat ze meekomen! Met een toegangskaartje kun je overal zonder extra aan kosten aan mee doen of voorstellingen bezoeken. Dus dat kaartje heb je er zo uit!

Meer info en kaartverkoop: www.bierenappelsapfestival.nl