speaker-info

Optreden Daisy Cools (AL)

Kom luisteren naar de bijzondere liedjes van deze zangeres

Daisy Cools heeft geen spektakel nodig wanneer ze samen met haar band – of solo – haar ogenschijnlijk luchtige songs vertolkt. Slimme nummers zijn het, vol gelaagdheid. Ze klinken prachtig door Daisy’s natuurlijke manier van zingen, waarin soms de echo’s van Stevie Nicks en Chrissie Hynde doorklinken.

Wat ook in het oog – pardon, oor – springt, is het contrast tussen Daisy’s sfeervolle gitaarpop en haar vaak wat duistere teksten. En dat heeft ze niet van een onbekende. Ray Davies (The Kinks) vormde haar. Daisy volgde bij hem een workshop van een week in een landhuis bij Manchester. Daar schreef ze de meeste liedjes van The Secrets We Keep (2009), het album waarmee ze voor het eerst te horen was op nationale radiozenders.

Tegenwoordig woont Daisy voor haar project The Europe Files steeds enkele maanden in een andere Europese stad. Parijs, Palermo en Lissabon waren al aan de beurt. Daar trad ze op met lokale muzikanten en schreef ze nieuwe nummers die uitkwamen op drie Ep’s. Momenteel neemt Daisy met haar band nieuwe songs op in het Engels, Frans, Italiaans én Portugees. Medio 2018 verschijnen daarom vier (!) versies van haar nieuwe album, door de pers omschreven als “misschien wel het meest sympathieke Nederlandse muziekproject van de afgelopen jaren.” Op haar website www.eternalnewcomer.com vertelt Daisy over haar reizen en het maken van de albums.

Tijden

Optreden Daisy Cools

Rondlopend