Sport, spel en circus op Hemelvaartsdag

Op het Bier en Appelsap Festival is er straks op 10 mei uiteraard veel lekkers te eten en te drinken, maar vooral ook veel te doen! In 6 themagebieden: circus, wetenschap, natuur, sport & spel, creatief en theater/muziek zorgen we voor een uitgebreid programma aan activiteiten voor jong en oud!

Er moet natuurlijk ook lekker bewogen worden op het Bier en Appelsap Festival, daarom hebben we leuke sportieve activiteiten te doen in de sport & spel area. Sport & Spel en Circus kun je vinden op Veld 1 (wobbelyoga op Veld 2).

Voetballen met Kicks
Kom je sinds je vader bent niet meer toe aan voetballen? Is een vaste avond op een vaste plek bijna niet meer in te plannen? Ga dan in ieder geval voetballen tijdens het Bier en Appelsap Festival op 10 mei. En maak gelijk kennis met Kicks, het initiatief van de KNVB, waar je waar en wanneer je maar wilt kunt voetballen, met coach, goeie ballen, een goed veld en voldoende spelers. Je kunt ook buurmannen, vrienden of collega’s meenemen. Of…misschien ontmoet je wel medespelers op 10 mei, waarmee je nog veel voetbalavonden zult beleven. Wij zullen team Bier en Appelsap toejuichen!

KNVB voetbal Kicks Bier en Appelsap Festival

Wobbelyoga
Wobbelyoga is kinderyoga waarbij gebruik wordt gemaakt van een Wobbelboard. Doordat het bord wiebelt, moet je goed je evenwicht bewaren en wordt het extra uitdagend. Ook proberen hoe dat voelt? Monique van Studio Rafiki komt Wobbelyoga geven: de hele dag kun je zelf experimenteren op haar Wobbelplayground (2+ onder toeziend oog van een ouder) en een paar keer geeft ze een workshop voor kinderen tussen 4 en 8 jaar oud. Kom ook wiebelen, balans zoeken en plezier maken!

wobbelyoga studio rafiki bier en appelsap festival

Monkey Moves
Op het festival zal Monkey Moves er staan met een klim- en klauterparcours met leuke multisportactiviteiten voor kinderen van 18 maanden tot 9 jaar. Ze zullen voor iedere leeftijdscategorie apeleuke spellen organiseren, waarbij de basisvaardigheden van 11 verschillende sporten samenkomen.

Voetjebal
Voetjebal is het eerste speciale voetballende speelconcept van Nederland voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. Kleuters en peuters maken voor het eerst op een gestructureerde manier (samen met een ouder) kennis met een bal, waarbij de nadruk uiteraard op spel en plezier ligt. Kom langs bij de stand van Voetjebal voor meer informatie en om mee te doen met je zoon of dochter aan de workshop.

Loopfietsjesparcours
Voor kids tussen de 2-4 jaar is er stoer loopfietjesparcours! Wie zal er het snelste zijn?

loopfietsenparcours bier en appelsap festival utrecht hemelvaart

Circus Snor
Ook dit jaar mag Circus Snor niet ontbreken op het Bier en Appelsap Festival. Net als vorig jaar neemt circusdirecteur Jasper zijn oefenpiste mee en kun je zelf ontdekken of circus iets voor jou is! Ga fietsen op een een-wieler, oefen met jongleren en doe daarna nog een ouderwets kermisspel. Gegarandeerd veel plezier!

Nog meer leuks
De studenten van het Creative College Eventmanagement organiseren ook nog een aantal activiteiten op het gebied van sport & spel. Wat dacht je van levend bowlen (neem een zwembroek mee!) en lekker gooien met een frisbee! Er is genoeg te doen!

Praktische zaken
Wanneer: Donderdag 10 mei, 11.00 – 20.00 uur (Hemelvaartsdag)
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Kosten: Een kaartje kost 14,- (dit is incl. 1,50 servicekosten). Een familiekaart voor 4 personen kost 50,-.
Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Geef wel bij je reservering even aan dat ze meekomen! Met een toegangskaartje kun je overal zonder extra aan kosten aan mee doen of voorstellingen bezoeken. Vaak kost alleen een theaterkaartje al meer dan 15,- , dus dat kaartje heb je er zo uit!

Meer info en kaartverkoop: www.bierenappelsapfestival.nl.