Ontdek de natuur op het Bier en Appelsap Festival

Op het Bier en Appelsap Festival op Hemelvaartsdag in de Botanische Tuinen in Utrecht is er uiteraard veel lekkers te eten en te drinken, maar vooral ook veel leuks te doen!  In 6 themagebieden: circus, wetenschap, natuur, sport & spel, creatief en theater/muziek zorgen we voor een uitgebreid programma aan activiteiten voor jong en oud.

De komende periode zullen we steeds een thema uitlichten, vandaag is dat ‘Natuur’. Samen met wetenschap zijn de natuuractiviteiten te bezoeken op veld 3. In de natuurarea valt straks veel te ontdekken, te doen en te leren over de verschillende facetten van de natuur. Kom je ook langs?

Speurtocht door de Botanische Tuinen
Op 10 mei kan je gratis de speurtocht in de Botanische Tuinen doen! Professor Billenklap heeft een boodschappenlijstje gemaakt en gaat samen met jou de Tuinen door om de boodschappen te verzamelen. Ondertussen leer je natuurlijk van alles over planten. Zo kom je te weten welke plant zorgt voor de heerlijke smaak van vanille-ijs en vanillevla en van welke vruchten lekkere zuurtjes gemaakt worden.

De speurtocht is geschikt voor kinderen van 8 tot ongeveer 12 jaar.

Op pad met de boswachter
De boswachter van Staatsbosbeheer neemt je mee de tuinen in. Op zoek naar vogels, bijen en bijzondere planten, want in de Botanische Tuinen is ontzettend veel te zien en te ontdekken!  Stel al je vragen en wie weet heeft de boswachter ook voor jou nog wat vragen. Hoeveel weet jij van de natuur?

Slootje Prutten met Utrecht Natuurlijk
Utrecht Natuurlijk brengt met haar locaties in de stad de natuur dichtbij. Tijdens het festival kan je bij Utrecht Natuurlijk op onderzoek uit. Weet jij wat er allemaal in de stad in het water leeft?
Ga op ontdekking met schepnet, loeppotje en zoekkaart en kom erachter! Laat je verrassen door de wonderlijke wereld die er onder water te vinden is.

In verband met de veiligheid rondom het water, gaan we er vanuit dat je zelf je kind(eren) goed in de gaten houdt tijdens deze activiteit.

slootje prutten met utrecht natuurlijk op het bier en appelsap festival

Praktische zaken
Wanneer: Donderdag 10 mei, 11.00 – 20.00 uur (Hemelvaartsdag)
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Kosten: Een kaartje kost 14,- (dit is incl. 1,50 servicekosten). Een familiekaart voor 4 personen kost 50,-.
Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Geef wel bij je reservering even aan dat ze meekomen! Met een toegangskaartje kun je overal zonder extra aan kosten aan mee doen of voorstellingen bezoeken. Dus dat kaartje heb je er zo uit!

Meer info en kaartverkoop: www.bierenappelsapfestival.nl.