Aftermovie Bier en Appelsap Festival

Op donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, vond de 2e editie van het Bier en Appelsap Festival plaats. Zo’n 4000 ouders en kids genoten in de Botanische Tuinen in Utrecht van een uitgebreid programma vol muziek, dans, theater, circus, natuur, sport & spel en wetenschap.

De dag begon met een regenbuitje, maar om 11.00 uur was het droog en gingen de deuren open. Op 3 velden in de Botanische Tuinen waren er activiteiten te doen, voorstellingen te zien en optredens te bekijken.

Zo kon men op het hoofdveld genieten van optredens van RTL Telekids Musicalschool, Hakim, Kansloos, Mooi Weer Op Straat en DJ Leroy. De zweefmolen was populair en in de tenten van Bookspot, UCK en Partou werd er muziek gemaakt, gekeken naar poppenkast, geknutseld en boekjes gelezen. Bij Circus Snor konden kinderen en hun ouders de circusattributen uitproberen en ouderwetse spelletjes doen, zoals blikgooien en eendjes vangen. Voetjebal, Kicks (initiatief van de KNVB), Monkey Moves en Jantje Beton brachten de ouders en kids in beweging met hun clinics en spelletjes.

Op Veld 2 kon je genieten van theatervoorstellingen van het Kleine Theater en Opera Tralala. De tipi was het terrein van de Muziekfabriek en Jasper Smit bracht zijn cabaretliedjes. In de grote knutseltent kon je schilderijen maken, armbandjes samenstellen en creatief doen met afvalmateriaal. De Vrijstaat zorgde voor theaterworkshops en voor hun toffe caravan werden de prachtigste kunstwerken gemaakt. Ook maakten veel kinderen kennis met de wobbels en de wobbelyoga van Studio Rafiki.

Veld 3 was het terrein voor de natuur & wetenschapsactiviteiten. De bakfiets van het Universiteitsmuseum liet je kennis maken met allerlei botten. De boswachter van Staatsbosbeheer nam je mee de tuin in, Utrecht Natuurlijk liet de kinderen kennis maken met alles wat in het water leeft. Erg populair was het slijm maken bij het Modderlab. En bij Professor Loep werd er volop geëxperimenteerd met de wind. Op het veld werd er ook getimmerd en gebouwd en onder de prachtige bloemen werd er gedanst in de Silent Disco. Ook de speurtocht door de Botanische Tuinen was populair!

Kortom het was een geslaagde dag met veel blije gezichten! Foto’s gemaakt door Karianne Vermaas staan inmiddels online en bekijk ook de aftermovie gemaakt door EditieM.